1 msk
Vegeta (se lilla bilden) alternativ 3/4 tsk salt
1/4 g
saffran (1/2 normalstort kuvert)
1/2 tsk
harissapasta (chilipasta på tub eller burk, brukar finnas bland orientaliska varor i matbutiken)
1/2 - 1 tsk
torkad mynta
Grönsakerna
1 msk
olivolja
1 gul
lök
1 vitlöksklyfta
ca 400 fryst broccolimix, tinad och väl avrunnen (tinas förslagsvis i kylen över natten eller i mikron precis innan den ska tillagas. Låt broccolimixen rinna av i durkslag innan den används)
1/2 - 1 tsk
harissa
2 krm
salt
ev. lite svarta oliver till garnering
5-6 portioner
500 g färska rödbetor
vatten till kokning
1 msk
olivolja
1 msk
balsamicovinäger
1 tsk
dijonsenap
1 tsk
farinsocker
½ tsk
malen spiskummin
½ tsk
malen koriander
½ tsk
gurkmeja
1 krm
malen kanel
1 krm
malen kardemumma
½ tsk
salt
½ dl
hackad persilja
ev. 100 g halverade körsbärstomater till garnering
Just denna variant, innehållande bland annat bostongurka, kapris och örter, passar alldeles utmärkt att servera tillsammans med till exempel panerad falsk fisk eller vegetariska fiskbiffar (se här eller här)
Dekorera eventuelltävenmeden bit mörk choklad. Blanda ner vaniljsocker ochyoghurten. Vispa grädden. Klicka ut gräddblandningenoch strö över hackad mandel
I boken görs grytan på sötpotatis, som namnet antyder, men det finns ett tips i receptet om att ersätta sötpotatisenmeden blandning av kålrot och morot, vilket jag valt att göra (därav namnet falsk sötpotatis)
Denna rätt är bara så otrooooligt god och inte alls svår att göra heller. Lägg laxfiléerna i folie, krydda med citronpeppar och klicka över några klickar smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.