En färgglad middag med saffranscouscous, marockansk rödbetssallad, hummus och en kall myntasås
Toves kök
Toves kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Saffranscouscous med harissa och stekta grönsaker
  • 4 portioner Couscousen
  • 3 dl couscous
  • 3 ½ dl kokande vatten
  • 1 msk Vegeta (se lilla bilden) alternativ 3/4 tsk salt
  • 1/4 g saffran (1/2 normalstort kuvert)
  • 1/2 tsk harissapasta (chilipasta på tub eller burk, brukar finnas bland orientaliska varor i matbutiken)
  • 1/2 - 1 tsk torkad mynta
  • Grönsakerna
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta ca 400 fryst broccolimix, tinad och väl avrunnen (tinas förslagsvis i kylen över natten eller i mikron precis innan den ska tillagas. Låt broccolimixen rinna av i durkslag innan den används)
  • 1/2 - 1 tsk harissa
  • 2 krm salt
  • ev. lite svarta oliver till garnering
  • 5-6 portioner 500 g färska rödbetor
  • vatten till kokning
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsamicovinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk farinsocker
  • ½ tsk malen spiskummin
  • ½ tsk malen koriander
  • ½ tsk gurkmeja
  • 1 krm malen kanel
  • 1 krm malen kardemumma
  • ½ tsk salt
  • ½ dl hackad persilja
  • ev. 100 g halverade körsbärstomater till garnering

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.