1 Oxfilé
eller stek Marinad: 1 2 msk soja ½ msk HP sås eller stark krydda ½ tsk salt 2 msk rapsolja el liknande ½ msk flytande honung Marinad:2 ½ dl vitvinsvinäger ½ dl vatten 2 dl rapsolja el liknande 1 tsk salt ½ tsk svart peppar 1 vitlöksklyfta, pressad ½ dl persilja, finhackad 2 msk kaprisFinputsa köttet, lägg köttet i 2 st plastpåsar häll på marinad nr1. Låt det ligga i 3 timmar vänd då och då. Lägg köttet i en långpanna och stek det med en kött termometer vänd steken efter halva tiden ca: 40min, i 175 grader tills nålen visar 65grader. L Lägg sedan köttet i folie och låt svalna. Sedan skär köttet i tunna skivor och lägger skivorna i en skål och häller över marinad nr 2. Låt skivorna ligga där i 4 timmar blanda om någon gång. Det går att frysa köttet i marinaden(2) om man skulle få över . Gott att äta till är bakad potatis, potatis gratäng och sallad.
Dubbelmarinerad fläskfilé . Till huvudrätt så serverade vi dubbelmarinerad fläskfilé med potatis- och jordärtskocksgratäng och en haricot vert sallad till
Snart stundar alla möjliga festligheter, våren brukar vara full av dem. Om en vecka är det ju påskafton, och sedan kommer Valborg, Första maj, konfirmation, bröllop, barndop, student och alldeles "vanliga" födelsedagsbjudningar och vårliga träffar i en strid ström
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Marinerad rostbiff med balsamico, honung och kapris. Mmm, den här lördagen blev det riktigt gott, nämligen, marinerad rostbiff med balsamico, honung och kapris och till det en rotfruktsgratäng
Måste bara tipsa er om det här supergoda sättet att tillaga fläskfilé på. Jag gjorde detta recept som jag hittade i Zetas broschyr "Mat för minglare" när vi hade kalas för dottern härom helgen
När man är många på sommarens kalas så passar det bra att bjuda på dubbelmarinerad fläskfilé. Dubbelmarinerad fläskfilé (ingredienser till ca 1 kg kött)
Herrrrrrrrrreguuud så gott, som Ranelid skulle ha uttryckt sig. Men det här var verkligen helt super. Hemmagjord marinerad rostbiff serverad med potatisgratäng och sallad
Om du vill använda skyn till sås är det viktigt att välja en ugnssäker form som har ungefär samma storlek som köttbiten annars kommer all köttsaft dunsta bort
Det är en oerhört smarrig dubbelmarinerad fläskfilé med finfina tillbehör, perfekt att bjuda på när man vill ha maten förberedd i god tid och slippa stå vid spisen just innan det är dags att hugga in
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.