Dubbelmarinerad rostbiff.
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Oxfilé eller stek
  • 12 msk soja
  • 1½ msk HP sås eller stark krydda
  • 1½ tsk salt
  • 12 msk rapsolja el liknande
  • 1½ msk flytande honung
  • 1 Marinad:2
  • 1½ dl vitvinsvinäger
  • 1½ dl vatten
  • 12 dl rapsolja el liknande
  • 11 tsk salt
  • 1½ tsk svart peppar
  • 11 vitlöksklyfta, pressad
  • 1½ dl persilja, finhackad
  • 12 msk kapris
  • 1 Oxfilé eller stek Marinad: 1 2 msk soja ½ msk HP sås eller stark krydda ½ tsk salt 2 msk rapsolja el liknande ½ msk flytande honung Marinad:2 ½ dl vitvinsvinäger ½ dl vatten 2 dl rapsolja el liknande 1 tsk salt ½ tsk svart peppar 1 vitlöksklyfta, pressad ½ dl persilja, finhackad 2 msk kaprisFinputsa köttet, lägg köttet i 2 st plastpåsar häll på marinad nr1. Låt det ligga i 3 timmar vänd då och då. Lägg köttet i en långpanna och stek det med en kött termometer vänd steken efter halva tiden ca: 40min, i 175 grader tills nålen visar 65grader. L Lägg sedan köttet i folie och låt svalna. Sedan skär köttet i tunna skivor och lägger skivorna i en skål och häller över marinad nr 2. Låt skivorna ligga där i 4 timmar blanda om någon gång. Det går att frysa köttet i marinaden(2) om man skulle få över . Gott att äta till är bakad potatis, potatis gratäng och sallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.