Dubbelmarinerad fläskfilé med sallad och såser
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé eller kycklingfilé
  • msk
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk soja
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 2 tsk råsocker
  • ½ dl vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 125 grader När köttets innertemperatur är uppe i
  • 65 grader för fläsk och
  • 70 grader för kyckling tar du ut det och låter det vila och svalna lite grann
  • Marinad 2
  • rivet skal från 1 citron 1 lime, rivet skal och saft
  • 3 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl hoisinsås
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • svartpeppar
  • 1 msk soja
  • 1 tsk torkad salvia
  • 1 msk torkad basiika
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • Rör samman marinaden.
  • När köttet vilat en stund skivar du det och lägger över i dubbla platspåsar.
  • Häll marinaden över köttet och knyt samman påsarna.
  • Låt köttet marinera i kylen minst 4 timmar, gärna över natten, innan du serverar det med valfria tillbehör.
  • 1 klyfta vitlök
  • 3/4 dl pressad lime
  • 1 msk fisksås
  • 2 limeblad, fint strimlade eller fint rivet limeskal från 1 lime Mortla eller mosa samman socker och vitlök och blanda med övriga ingredienser.
  • Låt dressingen stå minst 15 minuter innan servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.