1,5 kg
kalvbog benfri (grovtrådigt kött eller lammkött) utan ben
1,5 l
vatten
1,5 tsk
salt
1
morot
1
purjolök (det vita)
10
vitpepparkorn
0,5 tsk
dillfrö
1 knippe
dill, endast stjälkarna
salt (efter smak)
2 msk
smör
2 msk
vetemjöl
5-6 dl
kokspad
2 tsk
ättika (12 %)
1-2 tsk
strösocker
vitpeppar, ur kvarn
1-2 dl
vispgrädde och 1 äggula
1 dl
dill, finhackad
1,5 kg
kalvbog benfri (grovtrådigt kött eller lammkött) utan ben 1,5 l vatten 1,5 tsk salt 1 morot 1 purjolök (det vita) 10 vitpepparkorn 0,5 tsk dillfrö 1 knippe dill, endast stjälkarna salt (efter smak)
Ingredienser Portioner. 4 1 gul lök 1 förp ananasbitar i juice (à 567 g) 390 g krossade tomater 1 tsk curry 1 1/2 msk majsstärkelse salt ca 500 g kassler 2 dl vispgrädde (40%) 1 tsk curry Till servering 4 port ris Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Passerade tomater 25 % rabatt I love eco 500 g Mer info Ladda kupong
Oxfilé. Sätt ugnen på 150 grader. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Salta och peppra oxfilén och bryn köttet runt om tillsammans med smör, krossad vitlök, och en kvist timjan
Ingredienser Portioner. 2 2 port färska potatisklyftor 400 g tender brisket 150 g majskorn 1/2 ask piccolinitomater (à 200 g) 1/2 rödlök 1 tsk olivolja 1 tsk rödvinsvinäger salt peppar 1 vitlöksklyfta 1 dl crème fraiche Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Vad sägs om att hela middagen blir färdig på samma gång. Här ligger potatisen och blir färdig i såsen, så du behöver inte ställa dig och skala potatis när du kommer hem
Jag har inte varit så stor fan av dillkött, förrän jag gjorde. Det blir LCHF dillkött, på 10 kg kött, från min bok ‘LÄR DIG LEVA SOCKERFRITT’ – mitt favoritrecept i boken. Att göra dillkött till 22 personer är inte det enklaste men snart i mål
Dillkött från Gammaldags husmanskost. För några dagar sen var det torskrygg med brynt pepparrotssmör, idag blir det dillkött från Gammaldags husmanskost på nytt sätt, som jag skrev tillsammans med Annika Dahlqvist
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.