Husmanskost

Husmanskost

Fläskkarré med champinjoner

Fläskkarré med champinjoner

150 g champinjoner. 11 msk smör. 1600 g benfri fläskkarré. 11 msk rapsolja. 11 st gul lök. 13 dl vatten. 12 msk kalvfond
Fläskkarré med äppelsås

Fläskkarré med äppelsås

Sätt ugnen på 175°. Tag fram en ugnsform och smöra den lätt. Krydda köttet runtom med salt, peppar och ingefära och lägg det i formen
Långstekt fläskkarré med picklade äpplen

Långstekt fläskkarré med picklade äpplen

1 kg fläskkarré 10 katrinplommon 2 tsk torkad timjan 2 tsk torkad rosmarin 2 klyftor vitlök 1,5 tsk salt 0,5 tsk svartpeppar, grovmalen 1 msk rapsolja 2,5 dl vatten
Äggakaka med fläsk och lingon

Äggakaka med fläsk och lingon

Vispa ägg, mjöl, salt och socker till en jämn smet. Tillsätt mjölken. Stek smeten i smör på medelvärme i en djup stekpannan med släpplättbeläggning
Isterband med persiljestuvad potatis

Isterband med persiljestuvad potatis

4 Småländska isterband 900 g potatis, nykokt, i bitar 1 knippe färsk bladpersilja, grovhackad 50 g smör 2 msk vetemjöl 4,5 dl gräddmjölk 5 cm färsk pepparrot 400 g hela inlagda rödbetor salt svartpeppar, nymalen
Ostfyllda biffar

Ostfyllda biffar

1. Blanda havregryn och vatten, låt stå 5-10 minuter. 2. Blanda ner färs och kryddor. 3. Forma 4 biffar, bädda in en ostbit i mitten och stek biffarna i smör tills köttsaften är genomskinlig
Leif Mannerströms kalops | Köket.se

Leif Mannerströms kalops | Köket.se

2 kg högrev (eller bringa) 2 gula lökar 2 morötter smör, till stekning 0,5 msk vetemjöl 6 lagerblad 10-15 kryddpepparkorn 4-5 hela nejlikor 2 msk ansjovisspad salt peppar