Det är en utmaning att få i så mycket vatten i degen utan att den blir för klen och flyter ut för mycket när den jäser, men lyckas man blir brödet saftigt och gott, inte torrt och tråkigt så fort
Då är lergrytan bra för det är bara att slänga ner allt i grytan och sen in i ugnen… och lite någon eller några timmar senare plockar man ut en färdig måltid i storkoksformat
Så skönt att få sova ut och bara ta det lugnt. Har flera recept att dela med mig av, men så blir det när jag testar flera saker, ta kort och sen inte hinner sätta mig och redigera och skriva om dem
Fina syster yster på besök, eftersom det var lite vagt när ekipaget skulle anlända så som det är när man har små barn i bilen så fick det bli något som gick snabbt när de väl närmade sig
Men trots en något för trång keps på huvudet idag ska jag nog lyckas veva ihop en tårta, kanske det blir en kladdkaka som alltid är ett säkert kort och förmodligen detenklaste man kan baka
Ibland känner jag att jag fastnar i väldigt ambitiös matlagning där allt ska smaksättas med all sköns spännande kryddor och såser och efter ett tag kan det nästan kännas som en belastning att laga mat
Hittade då detta tips på vad man kan göra med en bit brie. Skär bort det yttersa skiktet på osten och toppa med tunnt skivad vitlök, rikligt med olivolja, salt och pepper
stjälp först upp degen på bakbordet, platta ut den och vik därefter enligt följande. Jag läste att kalljäsning av brödet gör att kvaliteten höjs betydligt
Det är såna gånger jag är tacksam över köttfärs. Stek ett smakprov och krydda mera sen om det behövs. Eftersom helgen skulle vara fylld av bakning och kalas hade jag bestämt mej för att ha enkel matlagning
Idag tänkte jag tipsa om världens enklaste kycklingrecept. ingredienserna till såsen (jag valde att krydda lite extra, men det är bara att prova sig fram och smaka av såsen ofta
Men det skall inte vara krångligt, så idag blev det Italienska cantuccini… super goda. Det är ju ganska mycket socker i dem, men jag tror ändå att de är bättre än kakor… hihi
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.