Jättegod och lär bli tillbehör till det mesta under veckan. "Mamma kan vi inte grilla. " Klart man blir sugen när vårluften för med sig den goda doften av grillat mellan trädgårdarna
Oliver var snäll och hjälpte mig skiva dem, och eftersom vi skulle äta lite kvällsmat med så tyckte jag det passade bra med en omgång amerikanska plättar till de nygjorda jordgubbarna, och en klick vaniljvisp på känns ju oerhört lyxigt dessutom
Detbörjar närma sig jul med stormsteg. Ska nog vara ärlig och säga att jag många gånger kan tycka att själva julafton kan bli lite överskattat, men visst är det stämmning
Är det dags att börja baka inför höstens olika högtider. Det blir leverpastej och några gurkskivor på. Det blir att baka några olika sockerkakor till kommande helger
Mitt knep för att få dem på det senare viset är att tillsätta vaniljkräm i smeten. Men gör du det är det bäst att temperera chokladen så att den inte blir missfärgad och matt, stelnar snabbt i rumstemperatur samt smälter i munnen i stället för i händerna
Skinkstek 8 propoints6 portionerca 1,2 kg skinkstek2 gul lök2 äppel1 vitlöksklyfta1 morot4-6 st katrinplommon1 köttbuljong tärningSalt & vitpeppar1 tsk malen ingefära5 dl vatten2 dl mild mini mat 7%1 msk maizena redning12 potatisLite fett till stekningKrydda steken och stek den hastigt i en stekgryta så den får färg
Svensk biffstek med lök- Här var det olika varianter på lök, inlagd, friterad och brynt och framförallt blev jag förtjust i potatiscreme med granbarksost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.