Smaksätt med salt och dijonsenap. Låt pepparsteken koka med i såsen, under sista minuten. Tillsätt schalottenlök och rör om så att alla stekjuicer löser sig
Har ni köpt hem oxfilé till ikväll när det är nyår men vet inte riktigt vad ni ska ha till. Gör potatismosmed lika delar grädde och smör som du värmt upp så det smält ihop
oxfilémed gratinerade timbaler av mandelpotatis och västerbottenost. Nu är kanske januari inte den månad när man står i kö för att köpa oxfilé, men chèvreoch smörstekta betor kan förgylla vilken fredag som helst
Salta och peppra oxfilén. Skala och skiva vitlöksklyforna tunnt och repa timjan. Lägg oxfilén en bit in på smördegen, strö ut vitlök, timjan och ost alldeles intill köttet
Förstek oxfilén i smör hastigt, salta och peppra. Serveras med rostade potatisklyftor och stekta champinjoner, men det går också bra till potatisgratäng
Vår varmrätt i lördags bestod av oxfilémed en denna sås samt en chèvrekräm. Efter några minuter, häll över chilisåsen och farinsockret och låt fräsa med en kort stund
varva skivad potatis med riven ost, salt och peppar, slå sist på skyn från oxfilén. Garnera med halva ananasskivor och halva tomatskivor runt kanten på gratängformen
Putsa oxfilénoch stek den gyllenbrun runt om i en stekpanna. Smaka av med salt och peppar. Fräs undertiden finhackad schalottenlök tillsammans med savoykålen i några minuter i smör
oxfilé,. Klä in en springform med bakplåtspapper i botten och runt kanterna. Börja med potatiskakan. Klipp till ett ark bakplåtspapper och lägg ovanpå potatisen
Stekt oxfilémed en riktigt, riktigt god rödvinssås och en gorgonzolakräm. Jag stekte även lite extra bacon som jag strödde över oxfilé-biten vid servering
Detta blev nämligen vår middag förra söndagen då vi gillade en hel bit oxfilé som vi serverade tillsammans med rostad färskpotatis och en aromatisk sås som en läsare tipsat om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.