Dansk fläskstek med spröd svål Be att få svålen ribbad i affären eller skär själv med en vass kniv ner en bit i fettlagret. Lägg sedan i steken med svålsidan nedåt Hemmets Journal
Fläskfilégryta med champinjoner Ingredienser Portioner. 4 500 g fläskfilé 2 msk smör salt peppar 1 gul lök 250 g champinjoner 2 tsk tomatpuré 1 hönsbuljongtärning 3 dl vispgrädde 2 dl mjölk 2 msk soja 2 tsk dijonsenap 1 tsk majsstärkelse Till servering kokt ris eller potatis sallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5 www.ica.se
Dansk fleskestej med rödkål En dansk klassiker till söndagsmiddagen i Tina Nordströms tappning. Servera köttet i skivor med såsen och rödkålenwww.vivavinomat.se
Lövbiffsgratäng Vi får se hur ofta jag hinner/orkar med att uppdatera bloggen denna vecka. Börja med att strimla lövbiffen och lägga den i en stor skål tillsammans med soja, fond och pressad vitlök Smaskelismaskens
Marinerad fläskfilé med citron 600 g fläskfilé salt peppar 0. 5 dl mango chutney ca 2 msk smör att steka i www.recepten.se
Elsas Älsklingar - Glaze of Glory, eller helt enkelt den bästa marinaden Mortla vitlöksklyftorna med saltet. Mal rejält med svartpeppar, minst två teskedar, och tillsätt vinägern Elsas Skafferi
Pastagratäng med fläskfilé och mango chutney. 300–400 g pasta, t ex penne 700 g fläskfilé salt & peppar chiliflakes 2 msk smör Gratängsås. 1 gul lök 1 röd paprika 1 gul paprika 2 msk smör 150 g tärnad fryst mango, tinad 2 dl crème fraiche ¾ dl mango chutney 3 msk tomatpuré 2 msk finhackad persilja Carinas Mat och Prat
Porterstek av nöt 1,5 kg benfri nötstek. 2 gula lökar. 3 dl porter. 1 dl outspädd svart vinbärssaft. 0,75 dl kinesisk soja www.koket.se
Fläskfilé provençale Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 600 gram fläskfilé(er) , mittbiten 25 gram smör 1 kg potatis(ar) 1 rapsolja , till stekning 0 st salt 0 st svartpeppar 0 st sallad , blandad, till servering Vitlökssmör 75 gram smör , rumsvarmt 3 st vitlöksklyfta(or) 2 msk persilja 0 st salt 0 st peppar Köp receptet www.tasteline.com
Honungsbakad skinkstek Låt vila 15 min innan de skivas och servars med tillbehören. Sätt ugnen på 175°. Krydda köttet och lägg i ugnsform www.koket.se
Stekt fläskfilé med ädelostsås, lättkokta morötter och pressad potatis Koka upp gräddmjölken tillsammans med buljongtärningen, vispa så att den löser sig. Smaka av med salt och peppar www.koket.se
Dagens recept: Kotlettrad Sylvie Bind om steken väl med bomullssnöre och lägg köttet på ett smort, ugnssäkert fat. Ös steken då och då med vätskan som finns i fatet Mat-adoran
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.