Dansk fleskestej med rödkål
www.tina.se
www.tina.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 ½ kg fläskstek på ben med svål
  • 2 –3 msk salt
  • 3 –4 dl vatten
  • 2 skalade morötter, i grova bitar
  • 2 äpplen, i grova bitar
  • 1 gul lök, i grova bitar
  • 1 citron, tvättad och skuren i grova bitar
  •  
  • SÅS
  • 6 dl steksky från steken
  • 2 msk smör
  • 1 ½ msk vetemjöl
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk vinbärsgelé
  • salt och vitpeppar ur kvarn
  • ev 3–4 msk vispgrädde
  •  
  • RÖDKÅL
  • 1 kg rödkål, fint strimlad
  • 2 rödlökar, strimlade
  • 2 –3 msk ankfett eller smör
  • 4 dl rödvin
  • 1 ½ dl rödvinsvinäger
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl vatten
  • 1 ½ tsk malen ingefära
  • 2 lagerblad
  • 10 kryddnejlikor
  • 5 –8 kryddpepparkorn
  • salt och svartpeppar ur kvarn

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.