Koggens

Koggens

  • 11 Recept
Dansk fleskestej med rödkål

Dansk fleskestej med rödkål

ca 1 ½ kg fläskstek på ben med svål. 2–3 msk salt. 3–4 dl vatten. 2 skalade morötter, i grova bitar. 2 äpplen, i grova bitar
Fläskfilé provençale

Fläskfilé provençale

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 600 gram fläskfilé(er) , mittbiten 25 gram smör 1 kg potatis(ar) 1 rapsolja , till stekning 0 st salt 0 st svartpeppar 0 st sallad , blandad, till servering Vitlökssmör 75 gram smör , rumsvarmt 3 st vitlöksklyfta(or) 2 msk persilja 0 st salt 0 st peppar Köp receptet
Whiskyflamberad fläskfilé med pepparsås

Whiskyflamberad fläskfilé med pepparsås

Sås. Fräs peppar och lök i smör i 1-2 min utan att det får färg. Tillsätt buljongtärningar och vatten, ge det hela ett uppkok under vispning så att tärningarna löser sig
Helstekt kotlettrad med franska smaker

Helstekt kotlettrad med franska smaker

Skär små snitt i kotlettraden och stick in flisor av vitlök. Salta och peppra köttet. Bind ihop med steksnöre och gnid in köttet med de hackade örterna
Fiskahandlarsonens överbakade laxfilè

Fiskahandlarsonens överbakade laxfilè

Dela laxen i 4 st bitar placera dem på ett ugnsfast fat salta lätt, rör ihop rivna osten och alla övriga ingredienser till överbakningen, bred på fyllningen på laxfiléerna och baka på 200 gradader i ugn till 55 grader innertemp i laxen
Fläskfilégratäng

Fläskfilégratäng

2 pkt bacon. 1800 g fläskfilé. 12 msk smör. 11 st gul lök. 11 st röd paprika. 1250 g champinjoner. 12 dl crème fraîche