Koka med köttet så blir det varmt och rotmoset får mer smak. Tillsätt kokspad mot slutet - ca en liter - och mosa med vätskan till den konsistens du vill ha det
Kör snabbt med en handmixer om rotmosen inte blir tillräckligt slät med potatisstöten. Ska helst serveras med rimmat fläsk, fläsklägg eller rimmad oxbringa, lite buljong och iskall mjölk
4 1 stor kålrot 2 morötter 6 medelstora potatisar 5 dl vatten eller grönsaksbuljong (tärning + vatten) salt 5 vitpepparkorn och kryddpepparkorn 1 1/2 msk smör eller margarin salt svartpeppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Klicka i smöret och krydda med salt och peppar. 6 medelstora potatisar. 1 kg kålrötter 2 morötter 6 medelstora potatisar 1 l grönsaksbuljong salt och malen vitpeppar 1 tsk smör
Så det blev en tur upp några trappor med ficklampan i högsta hugg och ner kom denna tjusiga tingest. Nåväl, det hela löste sej ändå som tur var, här har ni showen "The making off the fläskkorv"
Sockerärtorna stekte jag i lite olja tillsammans med pressad vitlök, salt och chiliflakes. Jag har varit sugen på rotmos i över en vecka nu så idag lagade jag det äntligen
Sockerärtorna stekte jag i lite olja tillsammans med pressad vitlök, salt och chiliflakes. Lägg i en gryta och täck med 1 liter vatten + 2 st grönsaksbuljongtärningar
Tänk att kunna besvara frågan med ”den har jag gjort själv”. Och fläskkorv är inget undantag. Späd med lite vatten i taget Arbeta ihop smeten noga och provstek en klick innan korven stoppas för att kontrollera smak och konsistens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.