- ♥ - ♥ - ♥ -Färgen på soppan ser lite blaskig ut men vad gör det när den var så GOD. 3 morötter8 potatisar1/3purjolök1/2 gul lök1,5 fiskbuljongtärning6 dl vatten1,5 msk vetemjöl100 gr creme fraiche valfri2 msk hummerfond200 gr räkost150 gr räkor skalade4 bitar laxfileér (i portionsförpackning)dill efter smak. för er exakt 1,5 tsklite svartpepparGör så här. 1/3 purjolök. 1/2 gul lök
Annie och jag livade upp en regnig dag med att så lite krasse. Lite hushållspapper i skål och spruta lite vatten över hela så pappret blir rejält genomfuktat
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 12–15 min. Ännu en variant på den älskade kladdkakan - det knäckiga täcket av cocos tillför ännu mer saftighet och gifter sig fint med den rika chokladsmaken
Här kommer receptet på lite nyttigare godis, en liten bit passar perfekt till kaffet. Grädda mitt i ugnen i ca 175 grader i 6-10 minuter, ska få lite färg. Koka upp grädden med agavesirapen i en stor kastrull (bra med lite större kastrull så det inte kokar över), låt det sedan sjuda, tar en stund men efter ca 30-40 minuter börjar det hända lite i kastrullen
Stek upp fyllningen, i detta fall kycklingfilé kryddad med paprikakrydda och champinjoner - jag steker dom var för sig och låter sig kallna lite i en egen bunke/kastrull
Tillsätt sedan vattnet lite i taget och rör om med fingrarna tills en fast deg formas. Värm en stekpanna på spisen (medelvärme) och släng ner en smörklick eller lite vegetabilisk olja
I lördags fixade jag lite gott plock till kvällen. Bred ev bröden med lite smör. Tunnbrödsrullar med rostbiff och pepparrotsvisp blandad med rivet äpple,
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 12–15 min. Ännu en variant på den älskade kladdkakan - det knäckiga täcket av cocos tillför ännu mer saftighet och gifter sig fint med den rika chokladsmaken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.