Maten på fatet är ytterligare ett recept som vi fått låna av Bodil på Ankis jobb, hon bara fortsätter att leverera den ena goda rätten efterden andra som hon tycker att vi ska prova
En av våra ”närboende” gav oss en flaska förra veckan samt även receptet, det var en svart vinbärsjuice som skall intagas ur ett litet glas varje morgon
Kanske blir det ett avsnitt av The wire också, innan det är dags att sova. Jag blev lite nyfiken att prova det när jag såg att det innehöll mörk sirap och aprikoser
Tryck ut degen i pajformen (24-26 cm i diameter) och ställ den i kylskåpet i minst 30 minuter (för att förhindra att den krymper under förgräddningen). Förgrädda pajskalet i 15 minuter och fyll med valfri fyllning
Då var vi hemma igen, alltid skönt att komma hem, sova i egen säng och äta det man själv lagar. Ikväll blev det soppa med kronärtskocka och parma flarn, åt med härligt surdegsbröd
Eftersom vi går på en i Ur och Skur-förskola där man inte serverar frukost så existerar liksom inte riktigt alternativet att låta barnen hoppa över frukosten hemma
Jag spånade runt lite och stötte alltid på "Phosoppa" (uttalas tydligen som FUsoppa. Tillagningen är inget man gör på en eftermiddag, jag fick planera allt utifrån när jag kunde ha fått tag i samtliga ingredienser då vissa av dem inte alltid finns i hemmasortimentet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.