Cookies med fluff
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 11/2 dl strösocker
  • 12 dl brun farin
  • 11 ägg
  • 12 1/4 dl vetemjöl
  • 11/2 tsk bikarbonat
  • 11/2 tsk malen kanel
  • 1 strösocker att rulla deg i
  • 11 burk marshmallow-fluff
  • 1100 g smält mörk chokladSätt ugnen på 175 grader. Täck en plåt med bakplåtspapper.
  • 1 Vispa samman smör, strösocker och brun farin. Tillsätt ägget och blanda om. Blanda de torra ingredienserna i en separat skål och häll över smör/sockret. Blanda ihop till du precis fått en slät smet/kakdeg.
  • 1 Rulla bollar (ca 2 tsk kakdeg) och doppa i strösockret så att den täcks väl. Lägg på en plåt. Ha 5-10 cm mellan varje cookie då de kommer flyta ut. Tryck inte till bollarna.
  • 1 Grädda i omgångar i ca 7-9 minuter. Rotera plåten efter 5 minuter. Kakorna ska vara lätt gyllene i kanterna. Låt svalna på plåten då kakorna kommer att kollapsa och få sitt karaktäristiska utseende.
  • 1 När kakorna svalnat, ta en klick marshmallow fluff och tryck ihop två kakor, doppa ena halvan i smält choklad och njut av denna helt otroliga sockerchock.
  • 1 Tips: Gör inte för stora kakor, gör du de större hinner de inte flyta ut ordentligt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.