ca 30 st300 g smör2 1/4 dl strösocker21/2 dl brun farin2 ägg3 tsk vaniljsocker7 1/2 dl vetemjöl1 tsk salt1 tsk bikarbonat4 msk kakao200 g vit chokladGÖR SÅ HÄR
Här snålar vi inte med chokladen. Amerikanska chokladkakor, som är sådär härligt sega och chokladiga, är supergoda (vilket vi alla redan viste) och faktiskt väldigt enkla att göra
Nej, vet ni vad, nu har jag bloggvilat alldeles för länge. Den här helgen har jag inte gjort ett handtag mer än vad jag precis behövt, hunden min har åkt hem till föräldrarna på jullov och jag har utnyttjat tiden till det bästa som finns i mörk vintertid – att sova
Garnera mednonstop. Grovhacka non-stop. Fördela hackade non-stop på. non-stop. Häll 2/3 av smeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Täck med plastfolie, frys i minst 5 tim. 200 g non-stop
Forma kulor och lägg på plåt med bakplåtspapper. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker pösigt. Blanda resten av ingredienserna och rör ner dem
Stämpla ut dina cookiesmed cookie cutters/pepparkaksformar. Blir det för löst, i med lite mer mjöl. Dela degklumpen i två delar och låt ena delen vara kvar i kylskåpet medans du på mjölat bakbord kavlar ut den andra till en platta på ca en halv centimeter
Kakorna är godas när de fortfarande är lite ljumna med ett glas iskall mjölk till tycker jag. Idag föll valet på Marabou Nonstop som choklad, men ta det du har hemma och som du gillar
Resultatet blev de här godbitarna med det bästa från två världar. marshmallows och nonstop. Glöm inte att vända nonstopen i lite vetemjöl, annars sjunker de till botten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.