Gör även apelsinconfiten genom att skala apelsinerna med potatisskalare och blanda med pressad apelsin, socker, vitvinsvinäger och svartpeppar i en kastrull
Confitering är en urgammal konserverings- och tillagningsmetod som gör underverk med smaken. Confiteringen går ut på att köttet först saltas in och sedan långsamt får sjuda i ankfett
Vi börjar med ankan, här kommer troligen en del av er tycka att jag är halvt sinnessjuk som har engagerat mig i den här rätten i så många dagar, men det är värt det, det är otroligt gott och smakrikt och när köttet faller av benet bara man beror det med gaffeln är det nästan så man hör änglar sjunga
Lägg korven i formen och ställ in den i ugnen när ankan fått vara inne i ugnen i en kvart. Jag gör sällan Portugisisk mat, men inte för att jag inte tycker om det, utan för att jag är osäker på om familjen kommer tycka om det
Det är ju ett helt annorlunda kött och kräver lång tillagningstid för att bli mört. Tillbehör den här gången blev pumpapuré och lite fetaost, sött och salt
Salladen passar förutom till anka också till lamm, ja faktiskt till allt kött. Galna dagar erbjöd ankbröst, och då kan man inget annat än köpa och laga det
I söndags hade jag tänkt prova Thomas Kellers recept på confiterade anklår, men insåg när jag läste receptet att en dag liksom inte riktigt räckte till
Men lite tankar ock idéer vävdes till slut samman i denna Dulce de Leche Cheesecake. Det är farligt, men härligt, att surfa runt bland amerikanska bloggar
Tänkte att jag skulle ta och dela med mig av receptet på anka med apelsinsås som vi hade som huvudrätt på nyårsafton, eftersom det skulle kunna passa bra att laga nu när det stundar trettondagshelg
Vilken start på denna nya vecka med strålande sol. Man kan ju inte annat än älska denna årstid. Man har så mycket roligt att se fram emot samtidigt som de bara blir varmare och härligare ute
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.