Detta är en utav mina absolut favorit bakelser, jag har faktiskt ”upptäckt” Eclairs rätt så nyligen och jag ångrar mig att jag inte smakat på dem tidigare
28 Oktober 2016. Èclairs franska bakverk. Underbart fin franskt bakverk, pâte à choux, hör hur fint det låter om man kan uttala det på rätt sätt förstås, fylld med len vaniljkräm, sikta med florsocker och ringlad choklad på toppen
Häll äggvitor och socker i en rostfri skål. Sätt skålen över en kastrull med sjudande vatten och vispa, helst med elvisp, i ca 5 minuter tills marängen är tjock och fluffig
Grattis broder, 14 år. Éclarier fyllda med vaniljkräm, hallonsylt, clementin och grädde, bjöd jag bland annat på till födelsedagsfikat vid helgens firande av min brors födelsedag
Deg. Koka upp vatten, mjölk, smör, socker och salt i en kastrull. Blanda i mjöl och rör kraftigt hela tiden tills det bildas en deg som släpper kastrullens kant och bottnen
Mitt bidrag till Månadens sötsak med tema klassiker blir kakornas kaka – Eclair. En riktigt fin fransk caféklassiker med chokladfyllning och söt glasyr
Ända sedan jag var i Paris i påskas så har jag varit sugen på att baka eclairs. Montera eclairs. Pateà choux- deg är något jag aldrig testat att göra, och det har alltid känts som att det är väldigt krångligt
Dessa kan man göra avlånga om man så vill men ja valde och göra dem till små bollar,mer barnvänligt och lättare att äta men skulle nog bli finare om ja gjorde avlånga
Jag har blivit väldigt förtjust i mitt nya tyllset och igår provade jag att spritsa med den största tyllen som fanns i lådan när jag bakade eclairs med espressofyllning
Innan jul anmälde jag mig till Sebástien Boudet konditorkurs i Stockholm. Där ska jag och de andra deltagarna få testa att baka klassiska franska desserter så som eclair och mille fuilles
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.