Klicka ut smeten i stora klickar på en plåt med bakplåtspapper. Sätt skålen över en kastrull med sjudande vatten och vispa, helst med elvisp, i ca 5 minuter tills marängen är tjock och fluffig
Puttra en stund, och sen i med äggulorna. Puttra en stund till och så i med margarinet. Rör ihop ingredienserna till pajdegen (gärna i matbredare, annars får man gegga ner händerna så det blandar sig ordentligt
Här kommer en variant smaksatt med citron. Du behöver även vara noga med din bunke och dina vispar, de måste vara helt rena och fettfria för att underlätta marängvispandet
Men nog med skryt – det finns maränger som behöver ätas. Jag har färgat dessa med lite lite karamellfärg för dramatisk effekt, men det behöver man såklart inte alls göra
Jag får återkomma med resultatet. Tärna smöret och nyp ihop det med vetemjöl och florsocker. Kavla ut mördegen, klä en pajform med den och sätt i frysen
Kola och Hallonpaj toppad med maräng och färska hallon, en riktig hallondröm. Jag gjorde min egna tolkning med syrliga hallon istället och resultatet är fantastiskt gott, jag toppade denna med italiensk maräng som jag brände av och dekorerade med färska hallon
När jag var liten älskade jag citronmaräng paj. Jag tyckte det var något speciellt och extra härligt med det tjocka lagret av maräng på toppen av pajen, kanske är det till och med så att jag fortfarande tycker det
Det blev fyra torskar som fick följa med oss hem för att grillas. Lite smulade digistivekex, passioncurd och lite maräng på toppen som bränns med en brännare
När jag smakar favoriten Löfbergs Lila Jubileumsblandning nymald från bönor så tänker jag omedelbart att den är så finessfull med aningen citrusarom att det skulle gå att prova till ren citrus
Champagne Maxim´s har en doft av sockerkaka och citronmaräng och fruktiga små bubblor som får det att spritta i benen som på vilken Can-Can dansös som helst
För även om det verkar som om vi bloggare alltid har tid till bloggen, som om våra liv alltid är perfekta, att tid finns i överflöd till allt, så pågår det ett liv runt omkring oss som inte har det minsta med bloggande att göra
En vän skrev för ett par veckor sedan i sin status på fb att hon längtade efter citronmarängpaj. Letade fram ett recept i Sju sorters kakor på Fina mandelmaränger med citron i som jag använde som grund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.