Detta är en utav mina absolut favorit bakelser, jag har faktiskt ”upptäckt” Eclairs rätt så nyligen och jag ångrar mig att jag inte smakat på dem tidigare
Jag fyllde mina med chokladkräm (alltså vaniljkräm som blandats med smält choklad) och glaserade med en chokladkristyr bestående av vatten, citron, äggvita, florsocker och kakao
Underbart fin franskt bakverk, pâte à choux, hör hur fint det låter om man kan uttala det på rätt sätt förstås, fylld med len vaniljkräm, sikta med florsocker och ringlad choklad på toppen
Éclarier fyllda med vaniljkräm, hallonsylt, clementin och grädde, bjöd jag bland annat på till födelsedagsfikat vid helgens firande av min brors födelsedag
Koka upp vatten och smör, tillsätt mjölet och rör om med en trägaffel/slev. Tag kastrullen från värmen och lägg över smeten i en hushållsmaskin med flatblandare
Fylls oftast med kaffecrème, vaniljcrème eller vispad grädde. Och toppas med choklad. Innan vi ens börjar sätta igång med receptgenomgång och beskriva pate à choux-degen bör vi gå igenom ett par redskap du måste ha för att lyckas
Mitt bidrag till Månadens sötsak med tema klassiker blir kakornas kaka – Eclair. En riktigt fin fransk caféklassiker med chokladfyllning och söt glasyr
Ända sedan jag var i Paris i påskas så har jag varit sugen på att baka eclairs. Min mamma gjorde dock ofta bakverk med pate à chox-deg när jag växte upp, så jag tänkte att så himla svårt kan det väl inte vara
Luftiga,lätta och sen med en chokladkräm som smälter i munnen. Dessa kan man göra avlånga om man så vill men ja valde och göra dem till små bollar,mer barnvänligt och lättare att äta men skulle nog bli finare om ja gjorde avlånga
Planen var att fylla de med vaniljkräm, grädde och täcka dem med choklad. Men i brist på mjölk och vaniljstång hoppade vi över vaniljkrämen och bakelserna fylldes med endast grädde och så öste vi på choklad på toppen
Fyll espressokrämen i en sprits med tyll och spritsa in smeten i pata chouxbakverken. Till och med mitt tålamod tänkte börja säga ifrån när jag skulle försöka få in kaffekrämen i själva bakelsen
Dem är riktigt goda och frasiga med härlig glasscreme och chokladglasyr. GlasscremeDet är svårt med exakta mått med ta och blanda ner lite vaniljkräm åt gången i den vispade grädden till det att du har fått en luftig creme
Smält den, t ex i en skål över en kastrull med hett vatten. Blanda chokladen med gräddblandningen, crème fraiche, socker och kaffe och rör samman till en slät kräm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.