“Kaek el Abbas” eller “kaek el eid” är kryddiga libanesiska kakor. Dessa bakade min mamma när jag var liten och ett ljuvlig doft spred sig i hemmet så fort de åkte in i ugnen
Sfenj är luftiga och lite sega nordafrikanska munkar. Underbara att avnjutas med myntate. Dom är inte så söta i smaken, om man vill söta munkarna så kan man pudra florsocker på eller servera med tex marmelad, nutella eller honung bredvid
Denna dipsåsen får heta Himmelsk Nutelladipp, för att det just vad den är, HIMMELSK. Den smakar mjölkchoklad, nougat, krämig, ljuvlig… ja lite som en dröm
En enkel men jättegod efterätt som serveras med en klick kall grädde. 1 stor eller 6 små pajer 1 stor burk konserverade påronKnäckglasyr2 dl mandel100 g smör1½ dl strösocker2 msk vetemjöl2 msk grädde eller mjölk Ugnsvärme - 175 graderSkär päronen i skivor och lägg dem i en smord pajform