Bakverk

Bakverk

  • 200 Recept
Frosting - grundrecept

Frosting - grundrecept

Smörkräm eller frosting är underbart att dekorera muffins med eller ha som ett lager i tårtan. Här kommer ett väldigt bra recept
Goda dippsåser

Goda dippsåser

Urläckra dippsåser som pasar perfekt till fredagsmyset. Ladda med frukt, kex eller grönsaksstavar och mys med en skål fylld med en god dippa
Pannacotta på Ahlgrens bilar

Pannacotta på Ahlgrens bilar

Det händer inte jätteofta att jag ställer mig i köket just av den anledningen att jag ska baka, ännu mer sällan - laga desserter
Ahlgrens bilar pannacotta

Ahlgrens bilar pannacotta

Gjorde pannacotta på Ahlgrens bilar. Väldigt gott. Här kommer receptet för 10 personer. 2 påsar bilar. 9 dl vispgrädde
Mafroukeh- Mannagrynskaka med ashta

Mafroukeh- Mannagrynskaka med ashta

Ashta är en kräm som oftast används som topping eller fyllning i bakverk från Mellanöstern. Mafroukeh är en libanesisk favorit
Basbousa med saffran

Basbousa med saffran

Jag älskar basbousa. Det är en mannagrynskaka med olika namn och som kan bakas på olika sätt. Kakan kallas även revani, harissa och namoura
Kaek el Abbas- Libanesiska tekakor

Kaek el Abbas- Libanesiska tekakor

“Kaek el Abbas” eller “kaek el eid” är kryddiga libanesiska kakor. Dessa bakade min mamma när jag var liten och ett ljuvlig doft spred sig i hemmet så fort de åkte in i ugnen

Petit choux

Läckra petit-choux fyllda med vaniljkräm och grädde. Oemotståndligt goda. Inte alls svåra att lyckas med om man bara följer knepen nedan
Klappgröt

Klappgröt

Klappgröt är en god fluffig mannagrynsgröt gjord på vatten, mannagryn och bär. Lika god att serveras som en dessert, frukost eller mellanmål
Sfenj- Nordafrikanska munkar

Sfenj- Nordafrikanska munkar

Sfenj är luftiga och lite sega nordafrikanska munkar. Underbara att avnjutas med myntate. Dom är inte så söta i smaken, om man vill söta munkarna så kan man pudra florsocker på eller servera med tex marmelad, nutella eller honung bredvid
Maränger med choklad- lättgjorda

Maränger med choklad- lättgjorda

”Sega” maränger utan krångel kallar jag dessa. Är det bara jag som blir lite smått förskräckt när jag läser recept på hur man ska göra sega maränger
Himmelsk Nutelladipp

Himmelsk Nutelladipp

Denna dipsåsen får heta Himmelsk Nutelladipp, för att det just vad den är, HIMMELSK. Den smakar mjölkchoklad, nougat, krämig, ljuvlig… ja lite som en dröm
Päron med tosca

Päron med tosca

En enkel men jättegod efterätt som serveras med en klick kall grädde. 1 stor eller 6 små pajer 1 stor burk konserverade påronKnäckglasyr2 dl mandel100 g smör1½ dl strösocker2 msk vetemjöl2 msk grädde eller mjölk Ugnsvärme - 175 graderSkär päronen i skivor och lägg dem i en smord pajform
Päron i ugn med havretosca

Päron i ugn med havretosca

Päron i ugn med havretosca - Superlätt och gott (8 port). 4 st stora päron. 100 g smör. 1,5 dl strösocker. 2 msk vetemjöl
Päron o ingefärskaka

Päron o ingefärskaka

Underbar kombination. 3 ägg. 2,5 dl socker. 100 g smör. 1 dl vatten. 3 dl mjöl. 2 tsk bakpulver. 1 tsk vaniljsocker
Dumle grottor

Dumle grottor

Tar man en så tar man fler. Dessa dumle grottor är barnsligt goda och enkla att göra. Snabbt går det oxå