Gårdagens middag blev stekt fläskfilé med en underbar sås på en liten del av trattkantarellerna. )Till 4 portioner såslite smör att steka ica 200 g trattkantareller1 liten vitlöksklyfta1,5 msk vetemjöl1 dl vatten3 dl grädde1,5 msk kalvfond1 tsk soja1 tsk dijonsenaplite klippt persiljaStek kantarellerna och vitlöken i lite smör. ca 200 g trattkantareller
När jag handlade ingredienserna till lasagnen i söndags, ledde mig rosmarinen och trattkantarellerna till att välja Västerbottensost som smaksättare i såsen och som täcke på lasagnen
Lägg det andra tortilla brödet som ett lock ovanpå och tryck ihop kanterna. Stek lök och trattkantareller i smör tillsätt soltorkade tomater, creme fraiche, salt och peppar
Det här är min mors recept på hemgjord ketchup/chutney som hon gör på egenodlade tomater. Utöver att servera den som ett härligt chutneyliknande tillbehör till grillat eller annat är den också en utmärkt smakgivare till fiskgrytor och andra grytor
Tvätta citrusen noga i ljummet vatten, dela dem på längden och pilla ur kärnorna. Plocka ur kanelstången och stjärnanisen, häll upp på varma, rena burkar, förslut och låt svalna
Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Skålla, skala och tärna tomaterna. Skala och hacka löken. Blanda tomat, lök, vinäger, socker och dijonsenap i en gryta och koka i 30-40 minuter under omrörning
Men å andra sidan blev chutneyn ljuvlig så jag går väl på det fler gånger. Denna chutneyn åt vi till grillat fläskkött, potatismos och lite grillade gröönsaker men då var kameran inte med *ler* jättegott var det, lillkillen var förvånad över att man inte behövde nån mer sås
Skär de torkade frukterna i små bitar och avlägsna eventuella kärnor. Lägg alla ingredienserna i en kastrull, koka upp och låt sjuda under lock ca 15-20 minuter eller tills vätskan nästan försvunnit
Förvara på sval plats. Börja med att koka äpplena, skalade och urkärnade för sig. Skala och kärna ur tomaterna efter att ha skållat dem i kokande vatten i en skål
Het Chutneypå Physalis och HabaneroDetta var egentligen tänkt som en habanerosås men smaken blev precis som en mango chutney, fast hetare och något mindre söt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.