Å andra sidan kan vi göra roliga saker medgrönatomater, som man inte nödvändigtvis kan med röda. Trots det bästa tänkbara läget, mot en vägg, med sol i stort sett hela dagen, mognade bara ett fåtal tomater
I år hade jag massor medgrönatomater. Jag kanske borde ha frågat lite mer ingående om receptet som systern använt, för mitt första försök resulterade i rinnig sockerlag med en massa citron- och tomatbitar i
har stått ut länge med tanke på att de inte är i växthus (dock mot svart. Floras föräldrar har nyligen varit i Kina och hade med sig torkade tomater hem, mycket spännande, såg ut som stora röda russin och smakade riktigt sött
Med eller utan chili - massor med goda koncentrerade smaker. Inlagda grönatomater eller stekta grönatomater är klassiker men jag måste slå ett slag för denna goda marmelad som passar utmärkt till ostbrickan eller på en något mer "vuxen" syltmacka till frukost
Het chutneypågrönatomater. Gör marmeladprov och fyll på varma, steriliserade burkar. (Skulle chutneyn kännas för tunn, så kan man med fördel tillsätta lite flytande pektin)
dela och skär mindre bitar av tomaterna, dela chilin och ta ur kärnorna och hacka den sedan i små bitar, häll allt detta i en kastrull med lite olja i botten och fräs på ett par minuter, pressa också över vitlöksklyftorna
Börja med att koka äpplena, skalade och urkärnade för sig. Förvara på sval plats. Skala och kärna ur tomaterna efter att ha skållat dem i kokande vatten i en skål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.