chorizo - lufttorkad och i tunna skivor. Dela kärna ur och finhacka chilin. jalapenochili. Lägg ut 2 tortillabröd och fördela ost, jalapeño ochchorizo ovanpå bröden. Lägg resterande bröd ovanpå och stek quesadillorna i olja vid hög temperatur i cirka 1 minut på varje sida. Skär upp varje quesadilla i 4 bitar och servera direkt
Senaste rensa-kylen-quesadillas bestod av cream cheese, riven ost, skivad påläggssalami (men inte en mesig en för det), halverade små starka inlagda paprikor och babyspenat
)Förrätten blev gratinerad getostoch färska fikon på en frasig smördegsbotten. ) Men jag lever, jag lovar, det har bara varit så galet mycket, både på jobbet och hemma
För några veckor sedan gjorde jag quesadillas till middag, så himla gott och lättsamt. Det är en lite enklare rätt som kanske bäst lämpar sig på buffé eller som tilltugg på fest men tillsammans med en god sås och en sallad går det utmärkt att servera även till middag
På med riven ost och lägg på ett bröd som lock. Servera med sallad, sås och gärna avokado. Fest på rest. Supersmidig lunch att göra när man har tacorester från fredagsmyset
Man kan variera i oändlighet och det är riktigt gott. Quesadillas är ett riktigt bra påfund. Man bara lägger i det man tycker om och fyller på med lite ost av något slag, steker eller grillar tortillan och moffar därefter i sig härligheten
Lägg över linserna och sedan grönsakerna och korven. Serveras med turkisk youghurt och mango chutney. Lins och couscoussallad med chorizo2 dl röda linser + 4 dl vatten kokas mjuk i 10 minuter2 dl couscous fullkorn + 4 dl vatten0,5 pkt saffran1 msk flytande margarin1 tsk sambal oeleklägg couscous saffran margarin sambal i en skål och häll på varma vattnet rör om och sätt på lock. 1 hackad röd paprika1 hackad morot0,5 skivad purjolökfräses i lite smör och saltas250 gram chorizo i slantar stekes. 250 gram chorizo
Den goda osten kommer från Dalsspira Mejeri och är en getost halloumi som de kallar Hallou-get. Skär av sparrisknopparna och stek i smör tillsammans med en klyfta pressad vitlök
När ni rört samman såsen är det bara att sätta igång och tillaga era quesadillas. När man inte orkar stå i köket för länge och man helst vill att middagen ska bli klar på ett kick
Stek lök och trattkantareller i smör tillsätt soltorkade tomater, creme fraiche, salt och peppar. Pensla brödet med lite vatten och lägg svampröran i mitten med osten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.