175 grader
Smöra en form med löstagbar kant, 19 cm i diameter. Smält smör och vispa pösigt tillsammans med socker. Tillsätt ägget och vispa ytterligare. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och kakao i en skål och vänd ner i äggsmeten. Hacka chokladen i mindre bitar och smält över ett vattenbad. Häll chokladen i smeten och häll sedan smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter Låt svalna.Hallonmousse
24-27 cm
diameter, och förbaka den i ugnen i cirka 20 minuter Vispa ihop ägg, äggulor och socker, tillsätt vispgrädden och till sist citronjuice och skal. Häll fyllningen i pajskalet och grädda cirka 30 - 35 minuter Låt svalna helt, gärna i kylskåp så att fyllningen sätter sig. Pudra över florsocker innan servering.
12 stycken
brioche- eller andra veckade formar. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker, salt och matfettet i en skål och rör om tills fettet är finfördelat. Tillsätt äggulor och vatten och arbeta samman till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i cirka
30 minuter
Vispa vitor och salt till fast skum. Tillsätt därefter sockret under fortsatt vispning. Arbeta in matfettet och därefter mandel och vetemjöl. Tryck ut degen i formarna. Lägg en knapp matsked sylt i varje form. Fyll därefter formarna med mandelsmet. Grädda mitt i ugnen i 175 °C (varmluft 150 °C) och grädda i cirka 30 minuter Dofta florsocker över kakorna vid serveringen. Lägg en bit påskgodis på varje kaka.
24 cm
i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 45-60 minuter Låt kakan svalna på galler. Skölj citronen och riv skalet fint. Blanda skalet med osten och florsockret och bred över kakan. Lägg kokosflingorna i en skål. Blanda hushållsfärg med lite vatten och häll i skålen med kokos. Rör om noga så kokosen blir grön. Häll kokosen ovanpå ostkrämen. Garnera med marsipangodis.
5 centimeter
i diameter. Pensla rullen med uppvispad äggvita och rulla den därefter i pärlsockret. Skär i skivor, 3-4 mm tjocka och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 10 minuter Börja med aprikoserna till fyllningen. Skär aprikoserna i mycket små bitar eller mixa dem med vattnet. Blanda aprikoser, vatten och syltsocker i en gryta och sjud under omrörning i fem minuter. Skumma. Ställ åt sidan. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna och hälften av sockret lätt och pösigt. Tillsätt vattnet. Vitorna och saltet vispas fast innan resten av sockret vispas i. Blanda vetemjöl, bakpulver och mandel och vänd ner i äggulesmeten. Vänd försiktigt i äggvitesmeten. Häll upp i smord och bröad springform, cirka 26 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 °C i cirka 40 minuter Stjälp upp kakan och låt den svalna innan den delas i fyra bottnar. Blanda grädde, äggulor, florsocker och maizenamjöl i en gryta och koka under omrörning till det tjocknar. Sila krämen och häll tillbaka den i grytan. Tillsätt vaniljsockret och smöret och rör tills smöret är inblandat i krämen. Sätt lock på grytan och ställ i kylskåp för att svalna. Bred aprikossylten på tre av bottnarna. Fördela krämen ovanpå sylten och lägg samman bottnarna. Garnera tårtan med florsocker och godisbitar.
Låt svalna och bred ett lager på varje lager och avsluta med ett lager på toppen. Koka upp kakao och mjölk med hälften av sockret (1 dl) och låt svalna
Pajen är lättbakad och du gör den i olika steg, Börja med pajdegen, kyl och förbaka. Lägg i päron (använd med fördel mjuka päron, eller konserverade) och häll över fyllningen
Istället för enbart grädde som fyllningen i en budapestrulle har, har jag fyllt denna tårta med vaniljkräm blandat med grädde, vilket inte gör den alltför mastig och dessutom passar det väldigt bra till marängen och hallonen
Picka botten med en gaffel. Vispa ner sockret, lite i taget, och vispa till en fast marängsmet. Klicka på marängsmeten och bred ut den så att den täcker krämen
Klä en långpanna eller en ugnsform med bakplåtspapper. 1Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper. 1Häll kokosflingor, sirap, strösocker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet
Hittade det här receptet i en gammal buffétidning från Ica och det lät ju supergott så det fick bli att bjuda på det till efterrätt igår då vi varit med Joels familj+respektive och ätit middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.