En klassisk smulpaj, det är ganska mycket socker i smuldegen vilket passar bra när man använder sura bär, dessutom blir smulorna krispiga med en smörkolaton
1Blanda smöret med strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl till en jämn smet. 1Häll smeten i en smord och bröad form (ca 23 cm i diameter) med löstagbar botten. 1Smulpaj. 1Pudra äppeltäcket med kanel. 1Servera gärna med lättvispad grädde
Hallonmousse. Smält smör och mixa tillsammans med digestivekex och farinsocker. Vänd ner lite av grädden i hallonblandningen och rör slät, vänd sedan ner resten av grädden
Pajen är lättbakad och du gör den i olika steg, Börja med pajdegen, kyl och förbaka. Lägg i päron (använd med fördel mjuka päron, eller konserverade) och häll över fyllningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.