11 dl
strösockerArbeta snabbt ihop alla ingredienser till pajdegen för hand eller i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform, 24 centimeter i diameter. Picka botten med en gaffel. Låt pajformen stå i kylen i minst 30 minuter.
1 Skölj
citronerna väl. Riv skalet från två av citronerna och pressa ut saften ur alla citronerna, cirka 1 ½ dl. Häll citronsaft, äggulor, vatten, socker och majsena i en kastrull. Låt sjuda under vispning tills såsen tjocknar. Dra av kastrullen från värmen, vispa ner smöret, lite i taget, och rör ner citronskalet. Låt krämen svalna.
1 Värm
ugnen till 200 grader.
1 Ställ
in pajformen mitt i ugnen och förgrädda pajskalet i 10–15 minuter. Låt svalna.
1 Höj
värmen i ugnen till 250 grader, grillfunktion.
1 Vispa
äggvitorna till marängen hårt i en absolut ren skål. Vispa ner sockret, lite i taget, och vispa till en fast marängsmet.
1 Bred
ut lemon curd i pajskalet. Klicka på marängsmeten och bred ut den så att den täcker krämen.
1 Grädda
pajen i 3–5 minuter i övre delen av ugnen tills marängen fått färg. Passa noga.
Blåbär- och Jordgubbssmulpaj. 26 juli 2015 @ 18. 01. En klassisk smulpaj, det är ganska mycket socker i smuldegen vilket passar bra när man använder sura bär, dessutom blir smulorna krispiga med en smörkolaton
Ingredienser Portioner. 1 sats Fyllning 5 äpplen (fasta, syrliga) 1 dl socker 1 msk kanel Pajdeg 1 1/2 dl vetemjöl 1 1/2 dl socker 100 g smör eller margarin Till servering glass eller vaniljsås Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Får man fresta med lite goa gubbar. ). Förra helgen bjöd på strålande väder och jag fick sommarfeeling. En ask jordgubbar slank ner i korgen i affären och de räckte både till mangobowl med jordgubbar och jordgubbspaj
Lite sött och lite surt det är ju en väldans fin kombination det. Och när det är sådär löjligt enkelt att man med de två sakerna få en himlans god efterrätt
Gör degen i matberedare, tryck degen i en form med avtagbar kant, kyl ca 30min. Sätt ugnen på 200 grader, grädda skalet mitt I ugnen ca 12 min, låt kallna helt,
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.