E-postadress. 4-5 bananer. Grädda de småa formarna i 15 minuterna och grädda i ca 20-25 om du gör en stor form. 4-5 bananer. Grädda de småa formarna i 15 minuterna och grädda i ca 20-25 om du gör en stor form
13-4 päron. 1Fyllning150 g smör, rumstempererat 130 g strösocker (1,5 dl) 110 g ägg (2) 30 g äggula (2) 200 g mandelmjöl (4 dl) 10 g vaniljsocker (1 msk) 3-4 päron aprikossylt, om du vill ha glansMördeg. Kavla ut degen cirka 3 mm tjock, fodra en rund pajform med löstagbar kant som är 23-24 cm i diameter. Grädda botten 5-10 minuter. Lägg på päronskivor och grädda pajen på 170 grader varmluft i ca 35 - 40 min
Degen blir ganska kladdig, den ska vara så - ge inte upp. Jag skär 8-10 äpplen i mindre klyftor och micrar med lite socker (behövs inte mycket) några minuter tills det börjar koka. Grädda i mitten av ugnen, 200 g, ca 20-25 minuter, eller tills ytan får lätt färg
Det här är min mosters påskpaj som hon alltid gör till påsk. Till den här fina påskpajen kan det vara bra att kavla ut degen så du kan skära eller nagga ut fina degremsor att lägga över pajen i ett dekorativt rutmönster om man vill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.