Chokladkaka med krämig frosting
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 11 1/2 dl mjölk
  • 14 ägg
  • 14 dl strösocker
  • 14 1/2 dl vetemjöl
  • 11 1/2 krm vaniljpulver
  • 12 tsk bakpulver
  • 11 dl kakao
  • 1200 g cream cheese, till exempel Philadephia
  • 13-4 msk florsocker
  • 13 msk grädde
  • 12-3 dl geléhallonSå här gör du 45 minuter Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda det med mjölken. Vispa ägg och strösocker vitt och poröst, använd elvisp. Blanda vetemjöl, vaniljpulver och bakpulver i en skål. Sikta ner kakao och blanda väl. Vänd ner mjöl- och kakaoblandningen i äggsmeten och vispa ihop. Tillsätt smör- och mjölkblandningen och vispa ihop. Häll smeten i en kakform (1,8 dl) klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 45 minuter, eller tills kakan är genomgräddad, känn med provsticka. Vispa ihop cream cheese och siktat florsocker med elvisp. Tillsätt grädden och vispa ihop. Toppa kakan med frostingen. Strö över delade geléhallon. Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.