Ingredienser Portioner. 3/4 dl 3 msk skalfria ljusa sesamfrön 1 msk vatten 1 tsk färskpressad citronjuice 2 msk fin olivolja 1/2 krm salt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Bryt chokladen i mindre bitar och smält i micro eller över vattenbad tillsammans med messmöret. Tryck ut smeten i ett jämnt lager i en form, ca 12*20 cm , klädd invändigt med smörgåspapper
Idag var jag så sugen på att baka nåt smarrigt, det fick bli hälsosamma chokladbars. Vilken vår vi börjar få här i Örebro, i morse när jag åkte till jobbet var det ljust redan 6
Tahini, eller sesamfrö pasta, är mycket populärt i matlagning i Mellanöstern och Medelhavet. Det går alldeles utmärkt att smaksätta med vanilj, kanel eller cacao istället
Äpple/ingefära/tahini biffar, matkorn, avokado/ingefära sås och sallad med tomat och valnötter. Blanda ihop allt till såsen i en skål, och servera med biffarna, matkorn eller liknande och en sallad
eller att helt enkelt bara äta det rakt upp och ner med sked. Mest använder jag jordnötssmör och tahini (sesamsmör), men har oftast en burk mandelsmör och hasselnötssmör hemma i kylen också
Perfekt att ha med i skidbacken eller till träningen när du behöver lite extra energi. Godnatt, i morgon väntar en ny dag med jobb så nu är det bäst att slockna
½ dl tahini (sesamfröpasta). Vispa ihop tahini och vatten till en jämn smet, tillsätt vinäger och citronsaft och vispa tills den börjar tjockna, rör sist ner senapen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.