Tomattoastmed nötter, chèvre och honung. Toast på svart trumpetsvamp i två lager. Förrättsmiddag innebär att man skippar huvudrätten och går på med flera förrätter istället
Perfekt till kålpudding, renskav och en hel massa annat. Till den Aujulay-inspirerade renskavsgrytan häromsistens gjordes en lingonchutney som egentligen blir mer sylt än chutney
Servera med lite sallad, strö över flingsalt och ringla över valnötsolja. Koka rödbetorna i saltat vatten tills de är mjuka, tiden varierar och det kan ta upp emot en timme
Jag gör ofta en klassisk stuvning med mjöl, mjölk och en skvätt grädde men testade häromdan att bara blanda de stekta champinjonerna med mjukost och det blev riktigt krämigt och gott
Finhacka salladslöken och garnera med resten av dillen. Lyft sedan ur och låt svalna. Blanda crème fraiche, pepparrot, salt, peppar och nästan all dill
Fyll den andra toastenmed ost, skinka, tomat, ketchup, senap och oregano. Servera med en sallad. Smöra båda sidorna på brödet och lägg på kyckling, ost, majonäs, dijonsenap, tomat och oregano
Hacka skinkan och löken och blanda med resten av ingredienserna. Lyxade till det med en god macka. Rosta mackan och på med röran, dill och en skiva citron
Det kan hända att jag kanske bakar en kaka också, som jag kan ta med till jobbet, och kanske en vinbärspaj som vi kan kalasa på vid ett senare tillfälle
Jag gjorde snittar till en middag på jobbet idag, och kände för att göra något annat än den klassiska toast skagen som både efterfrågas och görs lite på rutin ibland
Jag hade dagen till ära bestämt mig för att bygga den stadiga och smått subtila bookmaker toasten på hembakade baguetter vilket också blev en premiär i mitt korta liv som matnörd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.