En rätt som garanterat varierar från kock till kock, och man kan i ärlighetens namn undra hur rätten som bestod av strimlat kött kokat medchili blev en bas bestående av köttfärs och vita bönor
Ner med paprikapulver, salt, svartpeppar, soja och valfri mängd av röd chili. Bryn färsen med smör i en gryta tills den fått fin färg, blanda ner löken och låt det steka tillsammans med färsen en stund
Det är lite sting i denna och tänk på att smakerna kommer fram mera dagen efter, så vill du ha den lite mildare minska på sambal oelek och börja med hälften av det receptet säger eller uteslut den helt
Kikärtsbiffar medchilisås. Livsmedel. Vegetarisk chiliconcarneDenna vegetariska chiliconcarne passar perfekt som vardagsmat och går även utmärkt att ha i matlådan
Här har jag uppdaterat mitt gamla chiliconcarne recept inlägg - med lite fräschare bilder. Då jag lagar rätt mycket mat med dem vegetariska produkterna kan jag varmt rekommendera er att byta ut färsen mot vegefärs
Låt det ela småputtra tills köttet är helt mört, ca. Chiliconcarne betyder Chilimedkött och tillagas olika i hela världen, min chili gör jag med tärnat nötkött som får koka långsamt och länge, på så sätt blir den mustigare och godare
Fräs köttfärsen i olja eller smör. Krydda med salt pappar och chilin. 500 g köttfärs. 1 tetra krossade tomater med chilli smak. 2 kryddmått chilipulver
Skär paprikan i bitar, dela och hacka chilifrukterna. 12 chilifrukter, en röd och en grön. 1400 g köttfärs. 1Bryn köttfärsen i smör i en stekpanna. 1Tillsätt paprika, chili, salt, peppar, paprikapulver, vatten, tomatpuré och soja. 1Strö över lite koriander eller persilja, och servera gärna med tortillachips och en klick turkisk yoghurt
Häll i tomatpuré, chilipulver och vatten, låt det småputtra i några minuter. Smula ned en buljongtärning, skär paprika i jämna bitar, lägg ned tillsammans medbaconet
4 2 gula lökar 350 g nötfärs 1 msk olja färsk eller torkad chili (efter smak) 1 tsk paprikapulver 1 krm svartpeppar 3/4 tsk salt 1 msk soja 1 burk hela tomater (à 400 g) 2 burkar vita bönor i tomatsås (à 440 g) Till servering salladskål hackad persilja sås på vinägrett Tillbehör jalapeñopeppar chips eller brytbröd Lägg till i inköpslistan
Servera med färskt bröd och en klick creme fraiche. Skär kötter i små bitar och bryn det i smör. Skölj av köttet och lägg det i en gryta, salta, peppra och häll i de övriga kryddorna
Det får skrivas upp på listan och göras i veckan helt enkelt. Bryn köttet klart. Visst behöver vi varma oss med en härlig chiliconcarne toppat med allt man älskar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.