tillsätt vetemjöl blandat med bakpulver. känn efter med en sticka. servera gärna med god vaniljglass. 100 g smör1 ägg1,5 dl socker4 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 tsk kardemummakärnor1,5 dl mjölk1/2 dl pärlsocker1/2 dl grovhackad sötmandel8 späda stjälkar rabarberstöt kardemumma i mortel och smält smör med detta
Chiasylt. Så god sylt som avnjöts tillsammans med våfflor idag. Blötlägg 3 msk chiafrön med 1 dl vatten cirka 10 minuter. Tillsätt 300 gram tinade hallon och mixa smeten slät med en stavmixer. 300 gram tinade hallon
Lycka till med baket. ~1 nypa kardemumma. ~12 st hallon. ~ fördela lika i muffin plåt och toppa med 2 hallon i vardera. 1 nypa kardemumma. 12 st hallon
och lägg på en plåt med bakplåtspapper eller i så kakformar. Mått riktigt dåligt och gör det fortfarande men en dag var jag så uttråkad och bläddrade igenom Roy Fares bakbok och såg ett smarrigt recept på hallongrottor
Innan serveringen pyntade jag dem med färska hallon och mörk god choklad som var finhackad. Detta är en provpannacotta som jag gjorde på den nya kesellan med rabarber från Arla
Här kommer mitt egna recept med både sockerlag och drink. Rabarber och hallondrink. Blanda socker och vatten i en kastrull och tillsätt rabarber och hallon
Jag kände att jag ville få någon form av sommarkänsla denna kyliga morgon, så efter lite rotande i frysen hittade jag en påse med rabarber från i somras som tillsammans medhallon och kardemumma kokade ihop till en härlig kompott
Denna gång nyttiga muffins medhallon och kardemumma. Lagom söta och med fin syrlighet från hallonen. Jag toppade även med rostade kokosflagor som gav både supergod smak och lite krisp
Varva fyllning och rabarberkompott i formen med bottnen. Lägg i hallonen och koka upp. 11 dl hallon. 1250 g färska hallonBotten. 1Smörj en springform, 21 centimeter i diameter, med smör. Blötlägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten i 5–10 minuter. 1Strimla rabarbern med en osthyvel, lägg i kallt vatten och ställ i kylen i cirka 30 minuter. 1Garnera cheesecaken med färska hallon och strimlad rabarber
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.