Jag är hopplös på att följa recept men tog lite inspiration från frökusarna i Lchf boken här. )6 st ägg3 dl gräddfil2 dl mandelmjöl1 dl hampamjöl1 dl chiafrön1 dl pumpafrön1 tsk bakpulver1 dl fibrex1/2 dl sesamfrön1/2 tsk salt2 msk fiberhuskSätt ugnen på 200 grader
Vi älskar dessa grönsaksbiffar. Söta i smaken med en touch av vitlök och chili. Vi som köttätande familj kör med dessa biffar som ett tillbehör, tillsammans med stekt bacon eller istället för ren potatis
Idag tog jag mig äntligen tid till att göra fröknäcke. Då jag inte är förtjust i chiapudding men vill hitta lite olika användningsområden utöver att strö chia över filen så kändes fröknäcke lockande
Jag brukar göra mina overnight oats i gamla glasburkar från t ex jordnötssmör, då kan man enkelt ta med dem om man får bråttom – och så ser det såklart lite stylish ut
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mandelmjöl, salt, fiberhusk och bakpulver i en skål. Tillsätt smöret i tärningar och fördela till en smulig massa med en gaffel eller i matberedare
Nyttigt (och gott) dinkelbröd med havregryn och chiafrön. När jag gör havremjölk så får jag ju alltid havregryn över och de är ju perfekta att göra ett gott bröd av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.