rekommenderar varmt Pangasiusfile som är helt underbar. 400 g fiskfile (kanske inte torsk just nu). Tina fisken (om fryst) så den kan skäras i bitar, lägg dessa i en smord form och "förkoka" 10 minuter i 225 grader
Dela lårfiléerna på mitten och lägg dem i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Pensla med soja blandad med riven ingefära, riven vitlök och 1 msk smör&rapsolja
Rör ihop ägg och strösocker, rör ner mjölet växelvis med smöret, rör tills smeten blir jämn. Sätt ugnen på 225 grader och lägg ett smörat bakplåtspapper i en långpanna
Eller bara som en god middagspaj i allmänhet. Receptet har jag fått av Lena, en vän till familjen som är helt fantastisk i köket, och som även ligger bakom det godaste receptet jag vet på pastasallad
Tillsätt resten och till sist mjölet OBS kesellan ska INTE värmas. Smula jästen i degbunken. Smält margarinet, tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt, häll mjölk blandningen över jästen och rör om tills jästen har löst sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.