Just denna variant, innehållande bland annat bostongurka, kapris och örter, passar alldeles utmärkt att servera tillsammans med till exempel panerad falsk fisk eller vegetariska fiskbiffar (se här eller här)
Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Blanda det mjuka smöret med 1 dl finriven parmesanost, 1-2 rivna/pressade vitlöksklyftorsamt finrivet skal från knappt 1/2 citron. 1 dl finriven parmesanost
flingsalt & svartpeppar. På högersteget bestämde jag mig för att baconet från Gårdsbutik Thuresson skulle användas tillsammans med lite av mina hemmagjorda soltorkade tomater
Först en Aioli smaksatt med pepparrot och parmesan, den som är med på bilden. Smaksätt med citronsaft, pepparrot, parmesan och smaka av med salt och peppar
Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrätt med smak av bacon, parmesan och gräslök
Blomkålssoppa medparmesan, knaperstekt bacon, rostade pinjenötter och finklippt ruccola. Servera direkt och toppa med knaperstekt bacon, rostade pinjenötter och lite finklippt ruccola
Den påminner om den gratäng jag gjorde för ett tag sen men då med grillad kyckling i. Vispa grädden lätt och blanda ner hönsbuljong (lös upp tärningen i lite hett vatten först), dijonsenap, parmesan och riven vitlök
4 Vinägrett 2 schalottenlökar skal av 1 citron 2 msk färskpressad citronsaft 1 kruka persilja 5 msk olivolja salt svartpeppar Sparris och bacon 500 g grön sparris olja (till sparrisen) 350 g skivat grillbacon Till garnering 100 g parmesanost bladpersilja Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.