lite salt från kvarn eller flingsalt med ramslök. Vi var fyra personer som blev mätta och glada av soppan och grillade mackor på glutenfritt surdegsbröd och ost
Nej, då får man vara glad om alla kommer till bordet samtidigt utan allt för mycket tjat & gnat, och om inte någon (läs något barn) har börjat gnälla efter en kaka eller en bit choklad innan maten står på bordet
Fiskens räksoppaAntingen rester av såsen eller så gör du en ny sås för soppan. Istället för fiskresterna kan antagligen en fiskfond eller -buljong användas
eller bara för att det är gott. Denna soppa kan man koka, frysa in i portionspåsar och koka upp med valfritt tillbehör, här använde jag Risoni-pasta, men det funkar med nudlar, linser o dyl
En soppa måste man enligt min smak ha roliga tillbehör, annars blir det bara mat som man intager blott för att man saknar tänder eller förmåga att använda matsmältningssystemet
olja eller smör. Broccoli, svamp och ostsoppa. Lök och svamp. Gryta att koka soppan i. Stek den hackade löken och den hackade svampen på svag värme i en gryta
* skär champinjonerna i mindre bbitar och hacka löken. *lägg sen i löken och svampen och rör runt. *Dela paprikorna och ta bort stjärnhusen, tvätta svampen och gröp/skär ur roten
Servera soppan med bröd. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här
Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper. ca 16 st. Lös jästen i ljummet vatten och blanda i olja och salt
Lite olika grönsaker finns det alltid hemma så jag använder lite olika från gång till gång men det räcker att bara ha lite svamp hemma så blir äggen genast lite roligare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.