Soppan toppas med strimlade, smörstekta och lätt knapriga bitar av savoykål. Detta är den avslutande rätten i en triologi av musslor, men denna musselsoppa skulle även kunnat ha varit med i temat snabbmat som jag körde innan jul
Fäst dolmarna med en tandpetare och lägg dem i buljongen tillsammans med resterande fisksås. Dela savoykålsbladen på hälften och skär bort den vita stocken
Denna gång med italienska förtecken i form av en soppa smaksatt med pancetta (italiensk bacon), citron och parmesan – allt förstärkt av cannellinibönor och tomatklyftor
Koka upp 6 dl vatten med lite Vegete eller halv kycklingbuljong. Ansa och tärna fint 2 stjälkar selleri och 1 röd paprika och blanda i soppan. Tillsätt en burk kokosmjölk (165g), 100g skivade champinjoner, 2 tsk röd currypasta och lime saft av en lime. 100 g champinjoner
Jag serverade soppanmed ett riktigt gott och rejält bröd så att alla kunde äta sig mätta och glada. Vi bara hade en liten ynklig laxbit i frysen och fick oväntat middagsbesök (det känns som om det alltid händer när vi ska äta fisk) så veckans fiskrätt fick bli en mustig och välsmakande soppa
Delar med mig av en av mina egena soppa jag gillar. Serveras med bröd & ost. Dela broccolin i små bitar och stek den i smör peppra och krydda med örter/vitlök efter smak, häll ner i kastrullen
Mixa soppan slät med en stavmixer. Torsdag är den klassiska soppdagen och därför vill jag tipsa om den här goda soppan som finns i arkivet här på bloggen sen tidigare
Soppa det älskar jag som ni kanske redan vet och här får ni tre goda och väldigt lättlagade soppor. De är helt vegetariska också om man bortser från toppingen på morotssoppan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.