Blanda gräddfilen med grädden och äggulan, krydda efter smak och häll såsen i formen. Putsa vitkålshuvudet, dela det i fyra klyftor och skär ut stocken
Jag gjorde en vanlig vit sås på smör och mjöl, som en béchamelsås, som jag hade både mjölk och matlagningsgrädde i tillsammans med salt och peppar ovanpå min stekta vitkål
Med hem i ryggsäcken hade han nämligen sommarvitkål och eftersom han vet hur mycket frugan gillar den där späda, krispiga kålen kände han sig extra nöjd
4 400 g vitkål 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 5 dl mjölk 1/2 tsk salt 1 krm vitpeppar Till servering 1 dl hackad persilja eller blandat kryddgrönt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Jag ställde mig i köket och tänkte att jag var en italienare och freestylade med ingredienser. Jag plockade de största blad jag kunde finna på lotten och tog hem dem för att göra dolmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.