Slå över lite vatten eller ännu heller lite vitt vin. Mycket fruktig, nyanserad smak med rostad fatkaraktär, inslag av persika, ananas, brynt smör, örter och nötter
4 600 g torskfilé 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 2 msk smör 140 g bacon 200 g champinjoner 1 msk smör 1 skalad strimlad rödlök 1/2 msk balsamvinäger salt och peppar 1/2 dl bladpersilja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
1 Salta torskfilen och låt det rimma ca 10 min. 2 Stek bacon, champinjoner skurna i fjärdedelar med smör i en het stekpanna. 3 Smaka av med salt och peppar. 4 Servera torsken medchampinjoner, bacon ochpotatismos
1saltKoka potatisen med skal i saltat vatten. 1Häll av potatisen och skala direkt så att potatisen inte tappar värme. 1Pressa den sedan direkt ner i den varma kastrullen och blanda i 100 g smör och varm grädde så att det blir en bra konsistens på mandelpotatispurén. 1Tärna tomat i små kuber, finhacka dillen och rödlöken. 1Lägg 150 g smör i en liten kastrull och bryn under omrörning tills det blir gyllenbrunt. 1Dra av från värmen och lägg ner tomat, dill, kapris, hackad rödlök och saften från en citron i smöret före servering. 1Dela fisken i portionsbitar och salta på köttsidan. 1Stek fisken på medelvärmemed skinnsidan neråt i 5 minuter, vänd sedan fisken och stek ytterligare i 4 minuter. 1Servera med en klyfta citron
Sedan kan man mixa svampen och blanda den i köttfärs till exempel, eller lägga den i en omelett. Man steker väldigt finhackad svamp med schalottenlök och persilja
Kokt potatis, smält smör och riven pepparrot hör till. Rensa piggvaren men flå den inte. Pröva med en gaffel vid tjockaste delen av fisken om köttet lossnar från benen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.