Buljong kokt på ben innehåller många nyttiga ämnen, som bland annat är bra mot artros. Ett bra sätt att spara buljonger och fonder är att frysa in dem i istärningslådor och ta fram eftersom att tina i soppor, såsereller att värma till en kopp buljong
Servera soppan med bröd. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här
♥ Blanda ut med mera buljong och grädde så har du en ljuvlig grönsakssoppa. Det här är egentligen inget recept utan mer bara ett tips som är perfekt när man har mer grönsaker än man för stunden hinner äta upp eller om de börjar se lite tråkiga och mjuka ut
Prova till grillad eller rökt fisk, exempelvis makrill eller röding. Den här såsen serverade jag min matväninna & tillika mästerkocken Sigrid Bàràny när jag bjöd henne på damlunch
pepprig eller fruktig, beroende på tycke och smak. Just i fallet med denna soppa hade jag länge funderat på själva grundidén, och hade kanske därför en större motivation att faktiskt lägga på minnet vad jag använde och hur jag gjorde
Nu har det vänt till varmare väder, hoppas det håller i sig våra sista två veckor. Trattkantarellsoppa Jag fick en påse torkade trattkantareller av min Syster innan jag for, inte dumt att stoppa ner i packningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.