Burek – Filopaj med fetaost
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 pkt färdig filodeg ca 500g
  • 14 st ägg
  • 1500 g Keso helst ekologisk
  • 1300 g fetaost, inte lightvarianten
  • 11 dl mjölk eller mineralvatten
  • 1 smält smör, att pensla med eller neutral matolja, typ solrosolja.Så här gör du Att baka med färdig filodeg är lätt som en plätt och går snabbt som en virvelvind! Öppna filodegspaketet och bädda långpannan med 2-3 lager smör- eller oljepenslade filoark. Vispa ihop fyllningen: ägg, keso och fetaost med lite mjölk eller mineralvatten. (Om man vill kan man blanda i ett par matskedar upptinad hackad spenat. Då får man filopaj med fetaost och spenat!) Bred ut fyllningen över de första filodegsarken i långpannan, smörpensla och bre på mer fyllning. Fortsätt så tills allt är slut. Det översta lagret ska vara ett par smörpenslade filoark. Grädda i ugnen i 180 grader ca 30 min. Servera som varmrätt med en god sallad eller som mellanmål: kall filopaj med ett glas yoghurt. Tips på dessertfyllning: Rivna syrliga äpplen med kanel och socker efter smak. Körsbärskompott på syrliga sockrade moreller och hackad valnöt. Experimentera med egna fyllningar! Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 282

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.