Bullar med knäckfyllning
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 12 1/2 dl mjölk
  • 175 g smör
  • 11/2 dl socker
  • 1 ca 8 dl vetemjöl
  • 1 Fyllning
  • 1150 g smör
  • 12 dl socker
  • 14 msk mjöl
  • 1200 g hasselnötter, hackade
  • 15 tsk vaniljsocker
  • 11 dl mjölk
  • 1 Pensling och garnering
  • 11 ägg
  • 1 Florsocker
  • 125 g jäst 2 1/2 dl mjölk 75 g smör 1/2 dl socker ca 8 dl vetemjöl Fyllning 150 g smör 2 dl socker 4 msk mjöl 200 g hasselnötter, hackade 5 tsk vaniljsocker 1 dl mjölk Pensling och garnering 1 ägg FlorsockerSmula ner jästen i en bunke och tillsätt lite kall mjölk, rör om tills allt är upplöst. Smält smör och tillsätt den resterande mjölken. Låt blandningen bli fingervarmt 37grader och häll ner den i bunken. Tillsätt socker och salt och därefter mjöl. Arbeta samman till en blank och smidig deg som får vila under bakduk i ca 30 min. Gör fyllningen medan degen vilar. Blanda samman ingredienserna till knäcken i en kastrull. Sjud upp massan under omrörning tills den tjocknar något. Ta då kastrullen från värmen och låt svalna. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Kavla ut den rektangulär och bred på fyllningen i ett jämnt lager. Rulla samman och skär längden i skivor som läggs i bakformar. Ställ bullarna att jäsa i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla de färdigjästa bullarna med ägg och grädda dem i mitten av ugnen i ca 7 min. Då bullarna serveras så pudra med florsocker.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.