11 1/2 dl
mandelmassablandning (blanda riven mandelmassa och lite mjölk eller grädde)
12 dl
vispgrädde
1 rostade
mandelspånSå här gör du 25 minuter Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt. (Råsocker smälter inte ut lika mycket som det vanliga strösockret). Blanda vetemjöl, nymalen kardemumma och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet. Bred ut smeten i en bakplåtpappersklädd långpanna och grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på bakplåtspapper på ett galler. Blanda samman ingredienserna till fyllningen och bred ut den över kakan. Vispa grädden. Skär upp rullen i 16-20 bitar, spritsa vispad grädde över varje bit och toppa med lite rostade mandelspån. Klart! Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera
100 g smör. 1100 g vit choklad. 12 ägg. 12 dl socker. 12 tsk vaniljsocker. 12 1/2 dl vetemjöl. 1ev. skal från en limeBlanda ägg, vaniljsocker och socker
Receptet på det fluffiga skummet hittade jag hos Dansukker, men efter att ha misslyckats efter första gången (skummet blev inte fast) så gjorde jag om tillvägagångssättet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.