Semmelrulltårta – recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 12 dl råsocker eller strösocker
  • 12 dl vetemjöl
  • 11 tsk kardemumma (grovmalen)
  • 11 1/2 tsk bakpulver
  • 12 msk hett vatten
  • 11 1/2 dl mandelmassablandning (blanda riven mandelmassa och lite mjölk eller grädde)
  • 12 dl vispgrädde
  • 1 rostade mandelspånSå här gör du 25 minuter Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt. (Råsocker smälter inte ut lika mycket som det vanliga strösockret). Blanda vetemjöl, nymalen kardemumma och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet. Bred ut smeten i en bakplåtpappersklädd långpanna och grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på bakplåtspapper på ett galler. Blanda samman ingredienserna till fyllningen och bred ut den över kakan. Vispa grädden. Skär upp rullen i 16-20 bitar, spritsa vispad grädde över varje bit och toppa med lite rostade mandelspån. Klart! Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.