Koka upp mjölken och rör i vallmofrön, ställ att svalna. Lossa lite försiktigt runt kakformens kanter, stjälp upp och pensla den varma kakan medcitron- och sockerröran
Smaksätt medcitronsaft. Dekorerade med lite frukt blir det som en liten bakelse. Härlig konsistens från vallmofrönaoch en fantastisk friskhet från de ekologiska citronerna
Raspa i citronzestoch avsluta med att vända i vallmofröna, spara några till toppen av kakan. Häll glasyren på den avsvalnade kakan och toppa med rostade vallmofrön
Låt bullarna jäsa övertäckta med bakduk till. De kan varieras på många olika sätt både när det gäller smak och utseende, allt från släta bullar till snurror, knutar mm
Här är ett riktigt gott recept med en variant där jag har blandat kanel och kardemumma i bullarna. Rulla ihop rektangeln på längden och skär bullarna i små bitar, ca ett par centimeter breda
Fortsätt med andra deghalvan. Låt bullarna sedan svalna under en bakduk. Smula jästen i en bunke och häll över lite av mjölkblandningen i så att jästen löses upp, häll i resten av mjölken, kardemumman, saltet och sockret
Det blev bullar fyllda med äppelbitar frästa i smör och smaksatt med socker och kanel. I dag när mitt barnbarn Elvira var hos mig bestämde vi oss för att baka bullar
Blanda kokosen med vaniljsocker och kanel. Här kommer ett förslag på vad man kan göra med dem. Ev kan du doppa klyftorna i lite citronblandat vatten, så behåller de färgen också, men låt då äpplena rinna av och torka till innan du förpackar i burkar eller plastpåsar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.