Och inte nog med det så är den syrliga citronfyllningen baserad på Cashewnötter. Rulla till bollar och tryck ut till runda kakor på en plåt med bakplåtspapper
Ännu en natt med raggisar och långkallingar. Igår när jag dristade mig ut på en promenad höll jag på att frysa näsan av mig trots att jag var inpälsad som en annan eskimå i nyinköpt lurvmössa med öronlappar
Hallon och blåbär, krusbär - eller kanske vinbär - går också bra. Om du inte tål havregryn - inte ens de glutenfria - kan du byta mot hirsflingor eller rårisflingor
Täck över med bakduk, och låt jäsa i rumstemperatur - eller gärna lite svalare - ca en timme. ½ dl olja - kokosolja blev det den här gången, men det går bra med raps, hampa, avocado- eller mandelolja
Det är just det som Kostfonden kämpar för, att få fram studier på kost och hälsa som inte betalats av livsmedels- eller läkemedelsindustrinochdärmed få bort risken att studien vinklas på det vis som passar företagen bäst
Kakan är både gluten- och mjölkfri. Nja, nu har jag väl inte tänkt mig att hamna i en kaka precis - även om likheterna är påfallande - men det måste ju finnas andra sätt att komma till användning för oss mänskliga banan-look-alikes
Cognacen gör fruktkakan mer hållbar - den klarar minst två veckor i kylen - och alkoholen förångas i ugnen, men om du ändå inte vill använda alkohol kan du ersätta cognacen med pressad apelsin, som också ger god smak
Det är en variation på det paleoinspirerade bröd jag gjorde i höstas, och det är fullkomligt knökafullt med bra näringsämnen som vitaminer, mineraler, fibrer och nödvändiga fettsyror
Idoltävlandes stämmor från tv-apparaten blandas med snor och den yngstas rop efter snytpapper. Brodern suckar över lillasysters ständiga fräsande och den tredje - modern försöker nå tvkontrollen för att höja ljudet ett snäpp för att lugna den lite irriterade stämning som råder mellan sjuksoffa och Idolengagemang
Gott det med. Rör ihop snabbt och häll ned i en smörpappersklädd form. Rör ihop 2 dl laktosfri fil, 4 dl mandelmjölk och 3 msk honung och blanda ned detta i grynblandningen
Jag älskar citron i desserter och vad är inte godare än en len citronoch mascarponecrème, tillsammans med nötiga havresmulor och luftig italiensk maräng
Häromdagen när vi skulle ha lunchgäster på besök gjorde jag en ny djupdykning och hittade ytterligare en burk finfina björnbär, som jag plockade tillsammans med L, svåger och svägerska i Torekov i somras (blogginlägget är däremot från året dessförinnan)
Jag minskade lite på sockret, bytte till rårössocker, tog mandel i stället för pistaschnötter (eftersom jag inte hade det hemma), tog rårismjöl i stället för vanligt vetemjöl, och la till xantangummi som bindemedel
Jag gjorde precis en så ljuvlig och saftig glutenfri päronkaka. Till ochmed Vincent tyckte om den, och han ratar typ alla bakverk han får smaka (oavsett socker eller inte)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.