1. Sätt ugnen på 180 grader. 2. Rör ihop smör och strösocker till en massa. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl och rör ner det ihop med sirapen i smörblandningen
Provbakade ett recept från tidningen Baka på brödkakor, liknande tekakor. Bröden blir rätt så mjuka, trots råginnehållet, tack vare mjölk och smör som ingår i receptet
16 stycken1 pkt jäst, 50 g5 dl vatten, 37 grader2 tsk salt1-2 tsk malda brödkryddor2 msk olja2 msk brödsirap7 dl grovt rågmjöl6 dl vetemjölSmula ner jästen i en bunke. Grädda bröden i mitten av ugnen ca 10 min eller tills de har fått fin färg. 1-2 tsk malda brödkryddor. 2 msk brödsirap
Grädda bröden mitt i ugnen i 11-13 minuter. Snart lunch. Jag är superhungrig. Kanske inte bästa tillfället att blogga om goda frukostfrallor, men jag gör det ändå
Det här knådfria matbrödet är riktigt enkelt att baka, kruxet är väl mera att få till det med tiden då brödet ska jäsa i två längre omgångar, plus minst en halvtimme på plåten innan gräddning
Rågbröd med pocherat ägg, rökt lax och pepparrot Cook Time. Servings. 4. Cook Time. 15 Min. Salmalax med flower sprouts, basilikarisoni och brynt citronsås