Hemlagad buljong. visst låter det helylle. I laddningen med lamm i frysen såg en påse med ben. Jag insåg till min förfäran att jag hade få färska grönsaker (som lökar och morötter) hemma och fick hålla till godo med en mindre mängd sådana denna gång
Blir så glad när ni mejlar frågor och/eller kommenterar här. Så här kommer svar på bra fråga. Måste fråga vilket buljongmärke du tycker är bäst och vad är skillnaden mellan den flytande och den som finns som tärning
Buljong är på modet, och det är skitbra. För 1. det är en grym smaksättare. 2. det uppmanar oss att göra egen och därmed ta hand om allt på djur och/eller grönsaker
4 kycklingfiléer som steks med salt&peppar En bunt med ärtskidorEn paprika i bitarEn halv purjolök En paket äggnudlar 2 hönsbuljong tärningar1 liter vatten Spiskummin Chilikrydda Gör det till en soppa och lägg i kycklingen
I morse såg vår dotter fonduegrytan i ett skåp och undrade vad det var för spännande pryl, så vi bestämde oss för att det fick bli fondue till midag idag
Söndagsmiddagen igår och där passerade en vecka blixtsnabbt som vanligt. Helgen har dock varit lugn och med strålande sol utan blåsiga stormbyar så har vi bara njutit av ledighet tillsammans, tänt ljus på kyrkogården, inte firat nån halloween utan snarare bara tillbringat tid med familjen, grillat korv, pysslat ute och inne och rundade av kvällen med lite strömavbrott
Vi äter mycket soppa med varierande tillbehör. Patrik säger att det bara är en ursäkt för mig att få äta för mycket bröd, och för barnen att få spellialpannkaka efteråt
Ankbröst 1. Sätt ugnen på 150°. Lägg ankbröstet med skinnsidan ner i en kall teflonpanna. Sätt på plattan och stek tills ankbröstet fått en fin gyllenbrun färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.