Häll på grädde, buljong och soya, låt sjuda ihop till lagom konsistens. Just nu är det ganska många som letar recept på vilt har vi märkt och därför tänkte vi att ni säkert vill ta del av vår senaste viltmiddag och få lite inspiration från den också
En bra basvara att ha är buljong. Â Då det finns en hel del salt och annat i färdiga buljonger, har jag gjort både grönsaks- och kycklingbuljong som jag fryst in
Häll på sojafärsen och fräs även den i ca 30 sekunder, tillsätt sedan vatten, vin, grädde, sojasås, vinbärssaft och smulad buljongtärning. 1 tärning grönsaksbuljong
Idag har vi varit på landet hos mina föräldrar på middag och för att göra äpplemos. Först fick vi en jättegod vildsvinsgryta som min pappa gjort, han är väldigt duktig på just grytor
Cirka en timme senare hörde jag hur det puttrade vilt i köket. Både Flo och Christian har i sina bloggar talat om hur mycket godare det blir med självkokad buljong
Rådjursfilé med kantarellfylld potatiskroketttimjanmorötter- vin inkokt rödkål och en viltsky. Bon appetit Rådjursfilé med kantarellfylld potatiskroketttimjanmorötter- vin inkokt rödkål och en viltsky
Lägg dem i buljongen. Men nu är det höst och jag blev sugen på att laga vildsvin, så jag tog jag en tripp till Skånska Vilt, för att köpa vildsvinsbog och fick då möta en sugga och hennes ungar på ganska nära håll
hemmagjord buljong. Buljongen. Sedan silades det av och tillsammans med spadet från lerformen (som var jättegott med smör, lök, timjan och citron) blev det fin fin buljong
4 kycklingfiléer som steks med salt&peppar En bunt med ärtskidorEn paprika i bitarEn halv purjolök En paket äggnudlar 2 hönsbuljong tärningar1 liter vatten Spiskummin Chilikrydda Gör det till en soppa och lägg i kycklingen
Godaste köttgrytan med grönsaker i mustig buljong, en enkel gryta jag verkligen tycker ni ska prova. Söndagsmiddagen igår och där passerade en vecka blixtsnabbt som vanligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.