Ingredienser Portioner: 4 Drumsticks 1200 g kycklingben 1 msk olja salt och peppar 1 dl chilisås eller ketchup 2 krm cayennepeppar 1 vitlöksklyfta Ris 4 port ris eller annat gryn Coleslaw 1 dl crème fraiche 1 tsk senap (gärna dijon) 275 g råkostsallad 1/2 ask gräslök (à 20 g) Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen!
Skala dem med skalkniv. Bind samman, 1 bit purjolök, 1 liten stjälk selleri, 2 kvistar timjan, 1 kvist persilja och 1 lagerblad till en bukett, med bindgarn eller lägg i en påse av gasväv
Ingredienser Portioner. 4 12 kycklingben 2 msk olja salt och peppar 2 msk soja 1 msk honung 1 vitlöksklyfta 900 g fast potatis 2 dl crème fraiche 2 msk ketchup eller chilisås 1 msk senap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Lägg sedan på kycklinghalvorna och pensla på oljan blandad med soya, kycklingkrydda och lite salt. Se sedan till att direkt börja med såsen genom att först fräsa vitlök, lök, tomat och äpplena som är kvar i lite rapsolja
Mosa smöret med pressade vitlöksklyftor samt hackad persilja. Gnid in kycklingen med saltet. Lägg den i en långpanna och fyll innandömet med hälften av vitlökssmöret samt citron skuren i små bitar
Så här gör du Förbered grillen och börja sedan med fyllningen. Blanda med olivoljan. Lägg in dem i buken tillsammans med lagerbladen och de resterande vitlöksklyftorna
Stek kycklingvingarna på en bakplåtspappersklädd plåt i ugnen (200´c) tills de är nästan färdiga. Pensla på såsen och grilla dom ytterligare tills ytan har fått färg, vänd dom gärna en gång under tiden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.