4 Drumsticks 1200 g kycklingben 1 msk olja salt och peppar 1 dl chilisås eller ketchup 2 krm cayennepeppar 1 vitlöksklyfta Ris 4 port ris eller annat gryn Coleslaw 1 dl crème fraiche 1 tsk senap (gärna dijon) 275 g råkostsallad 1/2 ask gräslök (à 20 g) Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
4 12 kycklingben 2 msk olja salt och peppar 2 msk soja 1 msk honung 1 vitlöksklyfta 900 g fast potatis 2 dl crème fraiche 2 msk ketchup eller chilisås 1 msk senap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Lägg sedan på kycklinghalvorna och pensla på oljan blandad med soya, kycklingkrydda och lite salt. Kyckling krydda (jag hittade en spännande utan konstigheter i)
Pensla kycklingenmed olivolja. Så här gör du Förbered grillen och börja sedan med fyllningen. Häll vattnet i en liten ugnsfast form som kan placeras på grillen under kycklingen, tillsätt lagerbladen
Förra veckan var det dags för höstens lergrytepremiär i det Mårtenssonska köket och i grytan åkte en hel, färsk kyckling som fick sällskap av äpplen och rosmarin
En stor majskyckling som legat i marinad bäddades ner i grytan tillsammans med lite godsaker. Den stackarn har glömts bort lite sedan dennes kusin med sladd flyttade in i familjen Andersson/Kårdahls hem
Lägg kycklingen på rotfrukterna, riv över citronskal, krydda med rosmarin, salt och peppar. Så, då är Mårtenssons jul förpassad till Mårtenssons vind, lägenheten nystädad och julstämningen är utbytt mot vårkänslor med hjälp av en bukett färgglada tulpaner
Jag har också läst att man inte ska ha torkade örter medhela tiden, men det fungerade utmärkt. Otroligt enkelt recept, ner med grejorna i grytan och sju timmar senare var maten klar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.